divendres, 1 d’octubre del 2010

Fins a on arriba una soprano?

Avui a classe ens demanaven  fins a quina nota poden arribar les sopranos, Mi5?, fa 5?...Un exemple pot ser l'ària de la Reina de la nit, " Der Holle Rache" , soprano de coloratura del singspiel La flauta Màgica, del nostre compositor ben conegut Mozart. Us deix la partitura de l'ària perquè comproveu fins a quina nota hi arriba. Per cert en quina llengua està aquesta partitura, i en quina a l'original?
Pàgina 144: La flauta màgica

Un video proposat per Josep amb un gran soprano lírica lleugera, Diana Damrau.
Der Holle Rache

A cantar tots!

5 comentaris:

  1. Aquesta partitura pareix que està escrita en italià o francés (els idiomes no són el meu fort jeje) i tinc entés que Mozart va escriure la partitura original en Alemany a diferència de la majoria d'òperes que s'escrivien en aquell temps que se solien escriure en Italià.

    ResponElimina
  2. ... i de fet la singpiel era la nova comèdia alemanya no?
    Algú podria perfilar l´estil del nou gènere?

    ResponElimina
  3. Tinc entés que el singspiel va ser un tipus òpera popular on, a diferència de l'òpera "normal", les formes i les àries eren bastant més simples i els recitatius es feien parlant (com si fos una obra de teatre).

    ResponElimina
  4. PD:
    W.A.Mozart va compondre diferents singspiels, com per exemple: Bastien und Bastienne, Der Schauspieldirektor o la mateixa flauta màgica.

    ResponElimina
  5. ok,
    la simplicitat melòdica i harmònica, les fórmules cadencials i en general tot allò que podia aproximar la música a l´espectador (efectivament l´us dels diàlegs parlats, o la recerca de la complicitat d´un personatge bufó amb el públic) són trets de la singspiel.
    Pot ser enguany ja analitzem alguna ària de Mozart, però ben segur que pel curs vinent n´hi haurà una o dues.
    Bona aproximació Gregori

    ResponElimina