divendres, 12 de novembre del 2010

JOE LOVANO ( entrada d'alumna)


Joe Lovano és un saxofonista de gran renom, que ha trobat una fórmula per a l'èxit. A diferència d'altres artistes que constantment es repeteixen, el secret de l'èxit és la seva capacitat per la recerca de noves maneres d'expressió artística i nous llenguatges per definir l'idioma del jazz.
Lovano va néixer a Cleveland, Ohio, el 1952, i va començar a tocar saxo alt de nen.
Dades d'interés: vuit nominacions als "Grami" que va guanyar en la categoría de BEST LARGUE ENSEMBLE el 2002. La millor revista de jazz del món l'ha nombrat millor artista de jazz, millor grup i millor saxofonista de l'any.
El passat divendres al Teatre principal de Maó (Menorca) vaig poder gaudir d'un concert on Lovano juntament amb Salvatore Bonafede (piano), Peter Slavov (contrabaix) i Jorge Rossy, ens varen deleitar amb dues hores de Free jazz
-El Free-jazz (jazz lliure) és un estil de jazz que es caracteritza per la disminució de la dependència dels límits formals. Es va desenvolupar en la dècada dels cinquanta i seixanta.
Enllaç:
http://www.youtube.com/watch?v=YebOyztBhwA

Marina  Febrer, 1r Batxillerat

2 comentaris:

  1. Entre Joe Lovano i altres saxofonistes n'he trobat un el qual també utilitza el Free-Jazz, Ornette Coleman. És un saxofonista, trompetista, violinista y compositor dels Estats Units de jazz. Una de les cracions més importants d'aquest va ser una jam session de casi quaranta minuts anomenada Free Jazz, va ser realitzat amb un doble quartet.
    Aqui us deix-ho una de les seves composicions "When will the blues leave".
    http://www.youtube.com/watch?v=JbEuvFmx1lU

    ResponElimina
  2. Júlia Marquès, 1r Batxiller IES Josep Maria Quadrado

    ResponElimina