dijous, 16 de setembre del 2010

Alguns instruments començaren a Grècia...

Alguns instruments musicals de l'antiga Grècia, què lluny!
- Lira antecesor de l'arpa

- Citara de set cordes
- Aulos, instrument de vent, amb so produit per la vibració de una llengüeta. Antecesor de l'oboè.
Aulos

- Orgue hidraulic, inventat per Csetibi al s.IIIaC, antecesor de l'orgue d'esglèsia. Teniu paciencia amb el video!
Hydraulis

1 comentari:

  1. Resulta curiós el fet que associaven aquests instruments, cítara i aulos als cultes d´Apolo i Dionisos respectivament. I és que, per exemple, la cítara o Kithara (tipus de lira que com deim estava associada a Apolo), s´emprava per donar un efecte de relaxació als oients. L´aulos, associat a Dionisos, contrariament, produia segons ells un efecte d´agitació o excitació.
    La música acompanyava naturalment a la dansa, i aquesta era un exercici de tots aquells que intentaven obtenir harmonia de ment i cos, tot el que es pot resumir en el que significa la paraula euritmia (en grec bon ritme o ritme harmoniós), que intentava crear harmonia també en l´esperit gràcies al ritme corporal. L´euritmia era la qualitat més preciada de l´ànima. Per cert, que ja sabeu que els que més ànima tenim som els animals com jo eh?
    Jo esper que tothom hagi començat amb molta harmonia i bon ritme aquest nou curs, ja que el cos i la ment així ens ho demana... i que els grecs si ens veuen des d´alguna de les seves illes més enllà d´aquesta la nostra circumstància, ens donin inspiració (també expiració)com si les musses fossin ara ells.
    Somriure

    ResponElimina