dijous, 5 de maig del 2011

DEMÀ AVISHAI COHEN

Demà anem a veure a Avishai Cohen a Maó, ja us contarem, de moment no hem pogut evitar deixar-vos un poc de baix pel divendres...qui s'anima analitzar uns solos!!!!!

3 comentaris:

  1. Avishai va néixer a Jerusalem el 20 d’Abril de 1971 i als 10 anys ja estudiava piano a Israel. Temps més tard es va traslladar a Estats Units i es va instal•lar a Sant Louis (Missouri) estudiant piano i baix elèctric. La música de Jaco Pastorius i Stanley Clarke, li van canviar la vida i el van introduir dins el món del Jazz.
    Va retornar a Israel per estudiar a la prestigiosa acadèmia “Music & Art Academy” amb el prestigiós professor Michael Klinghoffer, qui el va introduir dins la música clàssica. Al 1992 va tornar a Nova York on es va interessar per la música i els ritmes llatins, sentint gran predilecció per els musics Eddie Palmieri i Danilo Pérez.
    L’any 2001, el seu grup "Avishai Cohen and the International Vamp Band" va rebre una nominació com a millor grup de jazz per la "Journalist Jazz Asociation”.

    Aquí us deixo la pàgina web oficial d’ Avishai: http://www.avishaicohen.com/

    I aquí us deixo tres temes de d’Avishai i del deu grup de Jazz, “Avishai Cohen and the International Vamp Band”

    http://www.youtube.com/watch?v=Sx9bALTd-q0

    http://www.youtube.com/watch?v=4RhSE7KDj_Q

    http://www.youtube.com/watch?v=fQhJtboq_Xs



    Esperança Moll Román 1r batxillerat B

    ResponElimina
  2. Esperança, què ens podries comentar l'estil d'Avishai Cohen? De fet és ben innovador, i un dels trets de la seva música és l'ús de melodies sefardis, saps com són aquestes melodies?

    ResponElimina
  3. Sefarad es deia a tota la terra que estava situada en els confins occidentals d'Europa i per això es anomenar sefardites als jueus que vivien a Espanya. La música sefardita o sefardita neix dels jueus espanyols instal.lats a Castella i Aragó que adapten cançons populars castellanes fins a la seva expulsió en temps dels Reis Catòlics, sent una fusió de la música àrab i la cristiana. Àrab en el ritme i els instruments i cristiana per l'idioma en què es cantaven, que era el castellà. La temàtica més corrent de les cançons sefardites és l'amorosa, encara que també destaquen les cançons de bressol i les de noces.
    Per tant quan es parla de música sefardita com a tal no es pot parlar d'un gènere nou sinó d'una adaptació d'unes melodies ja existents, que van fer els jueus arribats a Espanya, però que van guanyar amb l'arribada dels sefardites en riquesa rítmica i instrumental.
    Els sefardites en ser expulsats d'Espanya van portar la seva música i tradicions a Turquia, Grècia i Bulgària, països on es van establir principalment. Han sabut mantenir les cançons en castellà que van heretar dels seus avantpassats ibèrics malgrat el pas dels segles i afegir paraules pròpies de cada idioma autòcton.
    Amb la música sefardita que se segueix practicant a la Mediterrània oriental en l'actualitat podem fer-nos una idea de com sonava aquesta música a l'Edat Mitjana.

    Esperança Moll

    ResponElimina