dissabte, 21 de maig del 2011

MÚSICA I EMOCIONS

Autora : Anna Ferrer



 Una mica com a continuació de la meva primera aportació al blog, seguiré fent referència a la relació de la música amb l’emoció o la reacció anímica de les persones. Aquest cop parlaré d’aigua, sí, l’element que posseeix entre un 70%-80% del nostre cos i de la Terra on vivim.
Masaru Emoto, graduat en Relacions Internacionals i en Medicina Alternativa, ha fet un seguit d’experiments que estudien l’estètica de la cristal·lització de l’aigua congelada exposada en envasos etiquetats amb paraules o dibuixos de connotació positiva o negativa. I quina relació hi té això amb la música?
Doncs bé, l’investigador japonès va deduir del seu projecte que la cristal·lització és la materialització de la vibració i, per comprovar-ho, va exposar l’aigua a diferents estils de música; els resultats de la cristal·lització amb peces clàssiques o temes de heavy metal són sorprenentment diferents.

Aquí teniu l’enllaç d’un vídeo que és interessant visualitzar en la seva totalitat
( http://www.youtube.com/watch?v=5zT4HiqI9nU ), però per als interessants en matèria estrictament musical, la part que s’hi dedica s’inicia al minut 4:18 i continua al vídeo següent ( http://www.youtube.com/watch?v=KrGNX_FhGtA&feature=related ).

A més, a través d’aquest altre enllaç ( http://www.slideshare.net/begabi/masaru-emoto-los-cristales-de-agua ) accedireu a una altre pàgina web on hi ha una presentació de diapositives que inclou, cap al final, un apartat dedicat als efectes de la música en l’aigua amb més imatges, que reforcen les conclusions de l’estudi.

En definitiva, una de les curiositats més d’aquest món que dia a dia ens sorprèn i ens captiva a tots “sense saber perquè”; potser això pugui ser part de la raó que ens decanta a molts pel món de la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada