diumenge, 13 de març del 2011

ACÚSTICS

Autora: JULIA MARQUÉS
Els concerts acústics o unplugged (desenxufats) són més comuns ara que fa uns anys, ja que la crisi de la industria discogràfica i la falta de pressupost de les institucions publiques i de les empreses privades que s’encarreguen d’organitzar concerts obliga a solucions imaginatives i poc costoses. Una d’aquestes és programar concerts acústics, on no hi ha guitarres elèctriques i on la música sona natural, despullada de qualsevol artifici. Basta un grup tipus trio perquè guitarra, bateria i segona guitarra d’acompanyament transmetin les melodies necessàries sense tanta energia o potència en la sonoritat com garanteixen una guitarra elèctrica i un teclat d’acompanyament en molts concerts rock. Així, contractant sols tres músics en lloc de cinc, els artistes redueixen el seu ‘caché’ i les institucions i empreses organitzadores de concerts han de fer front a costos menys elevats oferint igualment un concert prou atractiu.
La cadena de televisió MTV va ser la primera que va promoure aquest tipus de concerts, que han  servit de base aquests darrers anys per enregistrar discos arreu del món. En general, són actuacions on la música flueix de forma més pausada i tranquil·la i on s’aprecia més cada acord.
Aquí us deixo un dels primers i més coneguts umplugged que s’han fet en la història. Eric Clapton ”Layla” MTV 1992.
http://www.youtube.com/watch?v=PuCB_voQt8E

1 comentari:

  1. Bé Julia, ens podries dir quants de músics tenim en aquest video que has proposat, perquè són més de tres...
    I aprofit per afegir la versió de concert, no unplugged d'aquesta cançó d'Eric Clapton.

    I és clar suposo que si haguéssim d'analitzar aquesta cançó unplugged tothom comentaria aquesta instrumentació especial en el apartat de TIMBRE!!!

    ResponElimina